2018 m. kovo 14 d., trečiadienis

Patarimai, kaip išvengti nepageidaujamų kvapų namuose


Prastas kvapas namuose – tikrai nepageidaujamas. Gera žinia ta, kad egzistuoja daugybė būdų, kaip jo galima išvengti. Tokia sprendimų įvairovė leidžia daryti vieną išvadą – nėra padėties be išeities. Taigi, kokių sprendimų verta imtis?

Šiukšliadėžė – tik su dangčiu
Jokie namai neįsivaizduojami be šiukšlių dėžės, tačiau pirmenybę reikėtų teikti turinčioms dangčius ir būtina naudoti šiukšlių maišus – tai užkirs kelią kvapų įsisenėjimui.
Prastą kvapą namuose gali sąlygoti ir jūsų augintinis
Dažnai namai neįsivaizduojami be vieno ar kelių keturkojų augintinių. O ar galėtų būti kitaip-juk būtent jie atneša tiek daug džiaugsmo bei gerų emocijų ir tikrai yra nusipelnę vadintis šeimos nariais. Vis dėlto, dėmesį verta atkreipti į tai, jog kai kuriais atvejais būtent augintinis gali tapti viena iš priežasčių kodėl namuose – prastas kvapas. Kad jo išvengtumėte, ne tik užtikrinkite reguliarias augintinio maudynes, bet ir prisiminkite, kad egzistuoja daugybė puikių priemonių, kurios yra skirtos keturkojų augintinių kvėpinimui.



Smirda kanalizacija? Pamirškite chemines priemones – jos teršia aplinką
Prastas kanalizacijos kvapas yra dar vienas nesmagus nutikimas, kurio norėtų išvengti kiekvienų namų šeimininkai. Vis dėlto, norėti vien tik nepakanka – dėl žmogaus veiklos (o kartais ir neatsakingos, nes nesilaikoma tam tikrų nuotekų tvarkymo taisyklių), netrunka susidaryti kanalizacijos kamščiai, kurie ne tik sukelia nepatogumų, bet ir skleidžia nemalonų kvapą. Taigi, nutikus tokiam įvykiui, belieka tik ieškoti greitų būdų, kaip išspręsti šią problemą. Tačiau svarbiausias dalykas yra tas, kad reikėtų pamiršti apie chemines priemones, kadangi jos teršia  ir kenkia aplinkai. Kanalizacijos kamščių problemą kuo puikiausiai išspręsti gali ir biologinės bakterijos kanalizacijai iš Buksvarus.lt, kurios, priešingai nei cheminės medžiagos, nėra žalingos aplinkai ir naikina kvapą.



Taip pat skaitykite:



Vėdinti namus – būtina
Daugybė žmonių pageidauja gaivaus kvapo savo namuose, visiškai pamiršdami vieną svarbiausių elementų- jei norite, kad namuose būtų gaivu, nepamirškite jų reguliariai vėdinti. Juk būtent reguliariai vėdinamose patalpose susidaro sveikatai palankus mikroklimatas, tad savijauta – kur kas geresnė, be to, padidėja energijos kiekis.

Avalynei – ypatingas dėmesys
Vos tik įėjus į namus pasitinka ne šviežiai skintų gėlių ar ką tik iškepto pyrago, o nemalonus kvapas, sklindantis iš... avalynės? Vadinasi, jos priežiūrai teks skirti daugiau dėmesio. Priežasčių, kodėl avalynė gali skleisti nemalonų kvapą yra ne tiek jau ir mažai – galbūt jis kyla dėl susikaupusių bakterijų, galbūt – pamiršote tinkamai išdžiovinti, o gal – ji nėra labai kokybiška. Kad ir kokios būtų priežastys, pats metas šalinti padarinius – šiam tikslui jau sukurta daug profesionalių priemonių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.